Literatura de recuperare

Scrisa de membrii comunictatii noastre, literatura Narcoticilor Anonimi ofera un mesaj de speranta catre toti cei care sufera de pe urma consumului de droguri. Literatura de repuceprare a narcoticilor anonimi este o nepretuita sursa de ajutor pentru membri activi, potentiali membri si pentru cei care vor sa ajute un dependent. Programul Narcoticii Anonimi este un mod de viață nou bazat pe programul de Doisprezece pași. Pașii oferă membrilor o cale de creștere spriituala și de schimbare pentru a-și menține redresarea. Învățăm să aplicăm acești pași în toate deomeniile vietii noastre citind literatura Narcoticiilor Anonimi și mergând la întâlniri. Experiența colectivă a membrilor NA poate fi auzită / vazuta / regasita în literatura noastră, ilustrând modul în care trăim viața, în termenii reali ai vieții. De-a lungul anilor, NA s-a schimbat, literatura noastră sa extins și a fost revizuită, dar mesajul rămâne intotdeauna același:
Un dependent, orice dependent, poate sa nu mai foloseasca droguri, sa piarda dorinta de a folosi si sa gaseasca un nou mod de a trai.
 
Doar pentru azi

Publicată prima dată în 1992 de Narcoticii Anonimi, aceasta carte se concentrează în fiecare zi pe un principiu diferit de recuperare. Fiecare inceput de zi se deschide cu un citat din Textul de bază al NA și apoi se discută despre acest subiect. În final, există un gând sau o afirmație finală la sfârșit. Există, de asemenea, un indice de subiect frumos la sfârșitul cărții, astfel încât să puteți găsi lucruri pe bază de subiect, cum ar fi „frică”, „întâlniri” etc.

 „Mulți dintre noi au venit la Narcoticii Anonimi distruși emoțional. Ani de a folosi oamenii și de a le permite să ne folosească ne-au luat abilitatea de a avea încredere în oricine, inclusiv în noi. Dar iubirea și acceptarea pe care le-am găsit în Narcoticii Anonimi, ne-au încurajat să ne depasim limitele și să ne apropiem mai mult unii de ceilalti. Cu cât am ramas mai mult timp curati, cu atât mai mult am început să dorim o mai mare intimitate față de cei dragi. Am început să ajungem sa traim în moduri mai profunde, esentiale, mai semnificative, chiar dacă cu riscul de a putea fi raniti. În ciuda temerilor noastre de respingere, am decis să riscăm să ne dezvăluim noi înșine, convingerile noastre și nevoile noastre. Am decis să lăsăm zidurile noastre defensive … „- Just for Today

Aceasta este o carte excelentă pentru lecturile zilnice ale Narcoticilor Anonimi. Dacă esti un dependent in recuperare sau speri într-o zi să fii unul, acesta carte ar fi un extraordinar plus pentru biblioteca ta  de cărți de recuperare  
Traind Curat: Calatoria Continua
„De fiecare dată când ne predam, aflăm încă o dată că disperarea care ne conducea în genunchi îngăduie pasiunii care ne duce înainte. Când speranța se manifestă în realitate, viețile noastre se schimbă. Experiența noastră afirmă ceea ce credem și crezul nostru crește în credință. Atunci când credința noastră crește în cunoaștere, programul, pe care candva ne-am luptat sa-l parcurgem, a devenit parte din ceea ce suntem. Aici găsim ceea ce căutam de-a lungul vieții: conexiunea cu alții, conectarea la o Putere Superioara, conexiunea cu lumea din jurul nostru – și, cel mai surprinzător dintre toate, legătura cu noi înșine. ” – Living Clean: The Journey Continues  
Cum functioneaza si De ce functioneaza: 12 pasi si 12 traditii ale Narcoticilor Anonimi
Au fost scrise multe cărți despre natura dependenței. Această carte se referă în primul rând la natura recuperării. Iată un ghid care folosește principiile spirituale ale celor 12 pași. Dacă sunteți dependent și ați găsit această carte, vă rugăm să vă faceți o pauză și să o citiți! Daca nu ati gasit-o, ati face bine sa o procurati, urgent!!!  
Ghidul de lucru al Narcoticilor Anonimi
Ghidul de lucru al Narcoticilor Anonimi este conceput si destinat pentru a fi utilizat de către toti membrii Narcoticii Anonimi, în orice stadiu al recuperării, fie că sunt noi veniti fie că sunt membrii vechi cu o abstinenta indelungata.  Această carte este scrisă intenționat pentru a dezvolta  o înțelegere mai profundă a celor Doisprezece Pași.  
Narcoticii Anonimi
Această nouă ediție reflectă diversitatea și forța internațională a Fellowship-ului nostru. Acesta include zece capitole despre „Programul nostru” și o nouă secțiune a experienței de recuperare din partea membrilor Narcoticii Anonimi numită „Membrii noștri”. Include rezumatele fiecărei povestiri personale.  
Sprosorul NA – ghidul meu in recuperare
Un dependent care ajută pe altul este o parte esențială a programului N.A. Prin urmare, este foarte recomandat ca membrii Narcoticii Anonimi să găsească un sponsor. Un sponsor este un membru al N.A. care ajută un alt membru prin împărtășirea experienței, puterii și speranței în recuperare și servește drept ghid pentru pargurgerea celor douăsprezece pași. Un număr considerabil de membri NA sugerează că au obținut un sponsor de același sex (sau de preferință sexuală opusă) cu o durată mai mare de un an curat, cu o cunoaștere activă a celor 12 pași … deși există nu există astfel de reguli reale. Orice membru al N.A. este liber să aleagă orice alt membru ca sponsor, atâta timp cât ambele părți sunt de acord. Un sponsor este un ghid care vă ajută să înțelegeți și să lucrați programul nostru, inclusiv și în special cei 12 pași de recuperare.